Ana Sayfa > Tatlılar > Tavuk Göğsü

(Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 kg süt
1 yumurta
2 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket margarin
1 ufak çay bardağı haşlanmış liflerine ayrılmış tavuk göğsü


Tarifi :
Vanilya bir kenara ayrılır, yanan ocak üzerindeki bir tencere içersine diğer bütün malzemeler katılır.

Tencere içindeki malzemeler dibi tutmaması için hiç durmadan devamlı karıştırarak pişirilir.
Ocağın altı kapatılıp bir kenara ayırdığımız vanilya pişen tavukgöğsü nün içine katılır.
Sıcak tavuk göğsü ılık olana kadar hiç durmadan mixer ile çırpılıp kepçe yardımı ile kaselere koyularak soğumaya bırakılır.

Arzuya göre kaselerin üzeri dondurma ya da meyve ile süslenerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.