Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 kg süt
1 yumurta
2 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket margarin
1 ufak çay bardağı haşlanmış liflerine ayrılmış tavuk göğsü
Tarifi : Vanilya bir kenara ayrılır, yanan ocak üzerindeki bir tencere içersine diğer bütün malzemeler katılır.
Tencere içindeki malzemeler dibi tutmaması için hiç durmadan devamlı karıştırarak pişirilir.
Ocağın altı kapatılıp bir kenara ayırdığımız vanilya pişen tavukgöğsü nün içine katılır.
Sıcak tavuk göğsü ılık olana kadar hiç durmadan mixer ile çırpılıp kepçe yardımı ile kaselere koyularak soğumaya bırakılır.
Arzuya göre kaselerin üzeri dondurma ya da meyve ile süslenerek servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2007