Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Fellah Köftesi

(Fellah Köftesi nasıl yapılır)

Fellah Köftesi için kullanılan malzemeler :
500g Köftelik Bulgur
yarım çay bardağı irmik
yarım çay Bardağı Un
1 adet rendelenmiş soğan
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
2 su bardağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz(kararınca)

Sos İçin:
Tuz(kararınca)
Nane
Karabiber
4 Adet Domates
4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
7 Diş Sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz

Tarifi :
Bulguru 2 su bardağı sıcak su ve ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın. Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası, 1adet rendelenmiş soğan ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyin.

Ara, sıra su ekleyerek 5- 10 dakika kadar yoğurun. Sonra azar, azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin. İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin.

Malzemeler özleşene dek tekrar 5- 10 dakika yoğurun. (iyice ve en az 10- 15 dakika yoğurmazsanız köfteler suda dağılabilir)

Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlaklar hazırlayın, bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın derin bir çukur oluşturun.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın. 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı yeterince ve tuz ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın. 10 dakika kadar kaynatın, köfteler suyun yüzüne çıkıncaya kadar haşladığınız köfteleri bir kevgir ile tencereden alıp suyunu süzün.

*Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarımsakları yeterince tuzu ve nar ekşisini ilave edin, Köfteleri içine ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Servis tabağına alın, maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 23 Ocak 2008

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.