Tavuk Döner için kullanılan malzemeler :
1 kg tavuk göğüs eti
1 soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
kekik
karabiber
pulbiber
tuz
Tarifi : Yoğurt, salça ve zeytinyağı karıştırılır. Tavuk etinin bir kısmı robottan geçirilerek kıyma haline getirilir, içine doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve baharatları atılarak karıştırılır. Tavuk parçalrı önce yoğurtlu karışıma bulanır, sonra kat kat dizilerek aralarına tavuk kıymalı harçtan sürülür. Elde edilen tavuk eti folyoya sarılarak en az 3 saat buzlukta bekletilir. Sonra çıkartılıp dilim dilim kesilir ve tavada yağsız veya çok az yağda kızartılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 18 Aralık 2003