Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Pirinçli Omlet

(Pirinçli Omlet nasıl yapılır)

Pirinçli Omlet için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı pirinç
3 yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 tutam kekik
4 su bardağı su, tuz

Tarifi :
Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün. Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 25 Ocak 2008

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.