Pirinçli Omlet için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı pirinç
3 yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
2-3 dal kıyılmış maydanoz
1 tutam kekik
4 su bardağı su, tuz
Tarifi : Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün. Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 25 Ocak 2008