Muhallebi (Bebek) için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tarifi : Sütü bir tencereye boşaltın. Pirinç ununu ekleyip blenderle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip şeker ilave edip karıştırın. Soğuyunca vakumlayarak saklayın. Bebeğiniz yiyeceği zaman ılıtın.
Püf noktaları:
Şeker mutlaka ateşten indirildikten sonra eklenmelidir. Şekerin önceden eklenmesi protein değerinin azalmasına neden olur.
Ek mamaya geçilen ilk günlerde sütü sulandırabilirsiniz. Bebeğinizin sağlığı için mutlaka pastörize süt kullanın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1