Ana Sayfa > Et Yemekleri > Keşkek

(Keşkek nasıl yapılır)

Keşkek için kullanılan malzemeler :
1 bütün döş (göğüs eti) veya 1 boyun eti
2 su bardağı nohut
500 gr buğday
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber.

Tarifi :
Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın. Eti, düdüklü tencereye sığacak gibi parçalayın. (Çok küçük kesmemeye özen gösterin. İki veya üç parçaya ayrılması yeterlidir.) Üzerine ıslatılmış nohutu ve buğdayı koyun. Buğdayın üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirin. Daha sonra tencereden etleri alın. Ayrı bir kaba koyup kemiklerini ayırın. Etleri tekrar tenceredeki karışımın içine atın. Yemek macun kıvamına gelene kadar ezerek iyice karıştırın. Dilerseniz el mikseri kullanın. Tenceredeki karışım koyu bir macun kıvamına gelince servis tenceresine aktarın. Yağı kızdırın. İçine salçayı ve pulbiberş ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu sosu yemeğin üzerine dökerek servis yapın.

Not:Yemeği düdüklü tencere yerine normal tencerede pişirmek isterseniz, çok kısık ateşte, içine kesinlikle kaşık sokmadan pişirmelisiniz. Ayrıca eti ezerken de devamlı sıcak su eklerseniz pişimi daha kolay olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.