Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Peynirli Kabak Püresi (Bebek)

(Peynirli Kabak Püresi (Bebek) nasıl yapılır)

Peynirli Kabak Püresi (Bebek) için kullanılan malzemeler :
3 küçük kabak
1 kibrit kutusu kadar tuzsuz yağsız beyazpeynir
1 çay kaşığı zeytinyağı

Tarifi :
Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin.


Püf noktaları:
Ek mamalara başladığınızda meyve-sebze pürelerini, sebze çorbalarını blenderden geçirirseniz bebeğiniz damağına parçacıklar gelmeyeceği için kolayca yutacaktır ve sindirimi de kolay olur.

Peynirin tuzunu almak için 1 gece suda bekletin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 25 Ekim 2008

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.