Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Domatesli Mantı

(Domatesli Mantı nasıl yapılır)

Domatesli Mantı için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı salça, 250 gr un, 200 gr irmik, 400 gr kıyma, yarım demet fesleğen, 2 yemek kaşığı sirke, 3 adet soğan, 1-2 adet acı kırmızı biber, 1 su bardağı tavuk suyu, 1 diş sarmısak, 150 ml zeytintyağı, 100 gr mantar, 500 gr domates, toz şeker, tuz, karabiber.

Tarifi :
Hamur için, 200 gr un, irmik, ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin. İç için, 2 adet soğan ve sarmısağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kalığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber atın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm' lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyun, dürde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberi yağda kavurun. Salça ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.