Tavuklu Kebap (Bebek) için kullanılan malzemeler :
1 parça kemiksiz kalça eti
1 domates (küp küp doğranmış)
1 küçük boy patates (küp küp doğranmış)
1 küçük havuç (küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı rendelenmiş kuru soğan
bir küçük çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
az tuz
Tarifi : Tavuk etini küp küp doğrayın. Küçük bir tencerede soğanı kavurun. Ardından domatesi biraz kavurup, tavuğu, sonra havuç ve patatesi ekleyin. Bunların hepsi, kavrulunca, sıcak suyu ve tuzu ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz, bebeğiniz 10. aydan sonra bebeğinize sunabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1