Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tuzlu Halkalar

(Tuzlu Halkalar nasıl yapılır)

Tuzlu Halkalar için kullanılan malzemeler :
250 gr margarin
1 çay bardağı mısır özü yağı
2 yumurta sarısı (beyazı üstüne)
½ çay bardağı sirke
4 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üstü için:
2 yumurta beyazı
susam

Tarifi :
Tüm malzemeleri elinizle karıştırarak hamuru hazırlayın, bir süre dinlendirin. Elinizle 1 parmak uzunluğunda ince çubuklar haline getirerek bunları kıvırın ve küçük yuvarlak halkalar yapın. Önce çırpılmış yumurta beyazına, sonra susama batırın ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Alt üst 170°-180°C’de ısıtılan fırına yerleştirin, üzeri pembeleşinceye dek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.