Ana Sayfa > Tatlılar > Lor Tatlısı

(Lor Tatlısı nasıl yapılır)

Lor Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 ½ çorba kaşığı pudra şekeri
½ kg lor
3 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Şurup için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Tarifi :
Yumurtaları ve pudra şekerini çırpın. Loru, unu ve kabartma tozunu ilave ederek yumuşak hamur haline getirin. yapılır. Sıkma huni (Havra sokağı’nda bulabilirsiniz) ile yuvarlak şekiller vererek yağlamadan tepsiye sıralayın. Alt-üst 170°C’de ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyuyla şurubu pişirin.

Fırından çıkardığınız tepsi hala sıcak iken, sıcağa yakın ılık olan şurubu da üzerinde gezdirin. Üstüne aynı boylarda boş bir tepsiyi ters çevirerek kapatın (arada 1-2 cm.boşluk olabilir). Sıcak ama yanmayan fırına tekrar koyarak bir müddet bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,037 saniyede oluşturuldu.