Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Patlıcan Oturtma

(Patlıcan Oturtma nasıl yapılır)

Patlıcan Oturtma için kullanılan malzemeler :
1 kg patlıcan
yarım kg patates
200 gram soğan
200 mililitre sıvıyağı
800 gr kıyma
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
500 ml süt
6 adet yumurta
3 adet domates
tuz
kara biber.

Tarifi :
Soğanları kıyın, 2 yemek kaşığı yağ ile pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Maydanozu temizleyip incecik kıyın, bir yemek kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırıp kalanını kıymaya ekleyin. 1 su bardağı su ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Patlıcanları soymadan uzunlamasına yarım cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda bekletin. Patatesleri aynı şekilde dilimleyip 5 dakika haşlayın. Patlıcanları sıkarak sudan çıkarın, kalan yağda hafifce kızartın. Kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını emdirin. Yumurtaları sütle çırpın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın kabına önce patates dilimlerini, üzerine patlıcanların üçte ikisini dizip kıymalı sosu dökün. Kalan patlıcanları ve dilimlenmiş domatesleri en üste yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı sütü dökün. 200 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. Ayırdığınız kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.