Soslu Bonfile için kullanılan malzemeler :
1 kg bonfile
1 kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı soya sosu
tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Tarifi : Soğan, sıvı yağ, süt, soya sosu ve baharatlar iyice karıştırarak sos haline getirin. Derince bir kaba bonfilelerin her parçası bu sosa bulanacak şekilde etleri yerleştirin. Buzdolabında 1 gün beklemeye bırakın.
Ertesi gün bonfileleri teflon tavaya aktarın ve orta ateşte alt-üst çevirerek rengi dönünceye dek iyice pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008