Ana Sayfa > Et Yemekleri > Et Haşlama

(Et Haşlama nasıl yapılır)

Et Haşlama için kullanılan malzemeler :
1 kuzu but, haşlamalık olarak parçalanmış (veya 5-6 incik)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 adet bütün kuru soğan
2-3 adet havuç
3 adet patates
Arzuya göre 1-2 diş sarımsak
Tuz


Tarifi :
Etleri soğuk suyla yıkayın. Fazla yağlarını kesin. 2 kaşık zeytinyağını tencereye alıp etleri ilave ederek, altını üstünü biraz çevirerek kızartın. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyin. Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Etlerin pişmesine yakın kabukları soyulmuş patates ve havuçları büyük büyük doğrayıp onu da ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve 5-10 adet tane karabiberi ekleyip servise hazırlayın.

Servis yaparken bütün soğanları çıkarıp bir parça et, birkaç parça havuç ve patates ile bir miktar et suyu ile sunun. Arzuya göre limon suyu ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 24 Şubat 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.