Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Hamburger

(Kıymalı Hamburger nasıl yapılır)

Kıymalı Hamburger için kullanılan malzemeler :
10-12 adet sandviç ekmeği

Kıymalı harç için;

200 gr yağsız kıyma
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarmısak
3 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon, pul biber

Tarifi :
Yuvarlak veya uzun sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak gibi kesin. Kalın kısımların içini oyarak boşaltın. Diğer taraftan, kıyma ve zeytinyağını derin bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Üzerine incecik doğradığınız soğanları da ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız sivri biberler ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlediğiniz sarmısakları ilave katıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun. Kabuğunu soyup tavla zarı şeklinde doğradığınız domatesleri ve salçayı da ekleyip sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alın.

Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi serpip karıştırdıktan sonra ılık hale gelmesini bekleyin. Hazırladığınız sandviç ekmeklerinin içine kıymalı harçtan doldurun. Maydanoz ve biberle süsleyip ılık halde servise sunun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.