Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Kremalı Pazılı Tavuk Sarması

(Kremalı Pazılı Tavuk Sarması nasıl yapılır)

Kremalı Pazılı Tavuk Sarması için kullanılan malzemeler :
6 adet tavuk göğüs eti
( ya da tavuk fileto)
6 adet büyük boy pazı yaprağı
(yırtık ya da sararmış olmamalı)

Sos için;
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolusu un
4 su bardağı ılık tavuk ya da et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 küçük kutu hazır süt kreması
İç harcı için;
1 adet büyük boy kırmızı dolmalık biber
150-200 gr rendelenmiş taze kaşar

Tarifi :
Tavuk göğüs etleri (ya da filetoları) dövülerek yarım santim kalınlığına gelecek şekilde inceltilir. Bu işlem et, temiz buzdolabı poşetinin arasında et döveceği ya da çekiçle vurularak yapılır. İyice inceltilen etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirilip kenarda bekletilir. Diğer taraftan, pazı yapraklarının sapları ayıklanıp kaynayan tuzlu suda 1 dakika kadar bekletilir ve sudan çıkarıldıktan sonra süzülür. Sapları ise incecik doğranıp derin bir kaba aktarılır. Kırmızı dolmalık biber tavla zarı formunda doğranıp sapların üzerine eklenir. Rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilir.

Sosun hazırlanması için; zeytinyağı bir tencerede kızdırılıp üzerine hemen un eklendikten sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, un sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavrulur. Ilık haldeki tavuk ya da et suyu da azar azar ilave edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Katılaşıp, sıvı muhallebi kıvamına gelince tuz ve karabiber serpiştirilip ocaktan alınır. Yumuşamış pazı yaprakları tezgaha serilip üzerlerine dövülmüş tavuk etleri yayılır. Hazırlanan kırmızı biberli peynirli harçtan üzerlerine ikişer yemek kaşığı kadar koyulup sıkıca rulo yapılır. Ruloların pişerken açılmaması için iki ucundan kürdanla tutturulur. Rulolar, tencerede beklemekte olan unlu harca yan yana sıralanıp kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar pişirildikten sonra krema ilave edilir. 10 dakika daha pişrildikten sonra ocaktan alınır. Ilık hale gelmesi beklenip dilimlenerek servise sunulur.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.