Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Milföylü Çıtır Börekler

(Milföylü Çıtır Börekler nasıl yapılır)

Milföylü Çıtır Börekler için kullanılan malzemeler :
12-16 adet hazır milföy hamuru
(10 cm x 10 cm boyutlarında kare hamurlar)

İç harcı için;
½ su bardağı beyaz peynir
(sert, orta yağlı ve rendelenmiş olmalı)
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 adet yumurta sarısı
ayrıca, 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı

Tarifi :
Milföy hamuru dondurulmuş olarak satılır. Marketlerin dondurulmuş ürünler bölümünde 10 x 10 santimetrekarelik kareler halinde ya da rulo olarak bulabilirsiniz. Eğer kare milföy hamurlarından bulamazsanız rulo halindeki milföy hamurunu 10 x 10 santimetrekarelik kareler halinde kesebilirsiniz. Dondurulmuş hamurları en oda sıcaklığında az 10 dakika bekletin.

İç harcını hazırlamak için 2 adet yumurta sarısını bir tabakta çırpıp üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karabiberi de serpip malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. Zeytin ezmesi ve rendelenmiş kaşar peynirini bir başka tabağın içinde karıştırın.

Böreklerin üzerine sürmek için; bir yumurtanın sarısını bir kasede çatalla çırptıktan sonra bir kenarda bekletin. Diğer taraftan oda sıcaklığında yumuşmış olan milföy hamurlarından birini sivri köşelerinden ortasına doğru koparmadan kesin. Böylece 4 adet üçgen parça elde etmiş olacaksınız.

Üçgen parçaların uçlarını pervane şekli elde edecek şekilde ortaya getirip bastırın. Hamurun ortasına hazırladığınız peynirli harçtan iki çay kaşığı kadar koyun. Bu böreği yapmanın başka bir şekli de hamurları fırına dayanıklı 2-3 santim çapındaki ufak kaselere bastırarak yerleştirmektir. Hamurların ortasındaki çukurlara da peynirle karıştırdığınız zeytin ezmesini koyun. (Yaratıcılığınızı kullanarak rulo, üçgen, fiyonk gibi şekiller de oluşturabilirsiniz.) Böreğin iç harcını hazırlamak için sosis, sucuk gibi farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız börekleri sıvıyağla hafifçe yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu veya susam serpiştirin. Börekleri 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız börekleri sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.