Kremalı Havuç Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 orta boy havuç
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
tuz
nane
Tarifi : Havuçları rendeleyin, soğanları ince doğrayın. İkisini biraz yağda kavurun. Tereyağını eritip, unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Karıştırmaya ara vermeden, sütü azar azar ilave edin. Su ve tuz ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca, ateşi kısın, havuçlu karışımı ekleyip 15-20 dakika pişirin.
Nane serpip sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 23 Nisan 2009