Ana Sayfa > Ramazan Yemekleri > Ramazan Peltesi

(Ramazan Peltesi nasıl yapılır)

Ramazan Peltesi için kullanılan malzemeler :
6 yaprak güllaç
1 litre süt
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
antep fıstığı

Tarifi :
Süt ve şeker kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. İçine parçalara ayrılmış güllaç yaprakları atılır. Kaşıkla eze eze karıştırılır. Güllaçlar tamamen şeklini kaybedince kaselere muhallebi gibi konur. Üzerlerine gül suyu serpilir, iri çekilmiş antep fıstığı atılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 26 Mayıs 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.