Ana Sayfa > Tatlılar > Burçak Tatlısı

(Burçak Tatlısı nasıl yapılır)

Burçak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
burçak bisküvi
1kg süt
200gr margarin
1 su bardağı şeker
4 tepeleme kaşık un
vanilya
2 adet damla sakızı

Tarifi :
200gr margarin tencereye konur eriyince 4 kaşık un eklenir(çok kavurulmayacak). Sonra 1 su bardağı şeker eklenir. Hemen ardından 1kg soğuk süt azar azar ilave edilir, karıştıra karıştıra pişirilir.

Ocağın altı kapatılır ve içine vanilya ve damla sakızı atılır. Mikserle 10 dk çırpılır. Büyük dikdörtgen borcama 1 paket burçak bisküvi ufalanır. Üzerine de sıcak muhallebi yayılır, buzdolabında 2 saat beklettikten sonra karelere keserek rulo yapılır.

Soğuk olarak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : melaba
Gönderdiği tarih : 06 Ağustos 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.