Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Soslu Köfte

(Soslu Köfte nasıl yapılır)

Soslu Köfte için kullanılan malzemeler :
KÖFTE MALZEMELERİ:

Yarım kilogram kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 büyük soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
üzeri için yarım su bardağı un


SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Tarifi :
Soğan ve sarımsaklar rendelenir ve un hariç tüm malzemeler karıştırılarak köfte harcı hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır ve un serpilmiş tepsiye dizilir. Köftelerin hepsi hazır olduğunda tepside hafif sağa sola sallanarak unun köftelerin her yerine gelmesi sağlanır. Teflon tavada 2-3 yemek kaşığı yağda köfteler kızartılır. Kızartılan köfteler ısıya dayanıklı bir tepsiye dizilir. Diğer tarafta sos hazırlanır. Öncelikle yağda 1 diş sarımsak kavrulur ve unu ilave edilerek un pembeleşinceye kadar karıştırarak kısık ateşte kavurma işlemine devam edilir. Üzerine yavaş yavaş su ilave edilirken topaklanmaması için karıştırmak gereklidir. Tuz ve karabiberi eklenir. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirilir ve hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 10- 15 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Mevsim Salata
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.