Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Hellim Peynirli Mücver

(Hellim Peynirli Mücver nasıl yapılır)

Hellim Peynirli Mücver için kullanılan malzemeler :
2-3 orta boy kabak
1 havuç
yarım demet maydanoz
1 su bardağı küp doğranmış hellim peyniri
3 yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Tarifi :
Kabak ve havucun kabukları soyulup rendelenir. Üzerine tüm kalan malzeme eklenerek karıştırılarak kıvamlı bir karışım elde edilir. Tavada yağ kızdırıldıktan sonra büyük bir kaşık ile karışımdan alınır, tavaya yavaşça bırakılıp hafifçe üzerine bastırarak köfte şekli verilir. Tek tarafı kızardıktan sonra diğer tarafı da kızartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.