Ana Sayfa > Tatlılar > Hafif Kadayıf

(Hafif Kadayıf nasıl yapılır)

Hafif Kadayıf için kullanılan malzemeler :
yarım kilogram kadayıf
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin:
6 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi :
Tereyağ eritilir ve soğuduktan sonra sıvıyağ ile karıştırılır. Kadayıf büyük bir kabın içinde tel tel açılır ve üzerine yağ ilave edilerek her yerine yedirilir. Tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dizilir. İyice üzerine bastırılır ve kadayıf sıkıştırılır. 160 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Bu sırada su ve şeker tencerede karıştırılır pişirilir ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirme işlemine devam edilir ve limon suyu eklenerek soğumaya bırakılır.

Kadayıf fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek 4-5 saat bekletilir. Şerbeti çekince dilimlenir ve üzerine dövülmüş ceviz, fındık, ya da fıstık serpilerek servise hazırlanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.