Ana Sayfa > Tatlılar > Etimekli Muhallebi

(Etimekli Muhallebi nasıl yapılır)

Etimekli Muhallebi için kullanılan malzemeler :
Etimekleri Islatmak İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kaynar su
2-3 damla limon suyu
6-8 dilim etimek

Muhallebisi:
4.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker

Tarifi :
Toz şeker tavada eritilerek yakılır. Üzerine kaynamış su ve limon suyu ilave edilir. Etimekler tepsiye dizilir ve hazırlanan şerbetle ıslatılır.

Tencereye süt, un, nişasta, vanilya, tozşeker ilave edilir ve karıştırarak muhallebi pişirilir. Muhallebi sıcakken şerbetli etimeklerin üzerine dökülür.

Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra soğuk servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.