Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Karnabahar

(Fırında Karnabahar nasıl yapılır)

Fırında Karnabahar için kullanılan malzemeler :
1 orta boy karnabahar
1 soğan
1 pırasa
4 domates
karabiber
tuz
kaşar peyniri rendesi

Başemel sos için:
4 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
sıvı yağ

Tarifi :
Karnabaharı parçalara ayırıp tuzlu ve limonlu suda haşlanır. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanlar yağda kavrulur, üzerine doğranmış pırasa eklenip kavrulmaya devam edilir. Sonra domatesler eklenir, karabiber ve tuz koyulur, haşlanmış karnabaharlar bir fırın kabına alınır ve üzerlerine elde edilen karışım dökülür.

Sos için süt, un ve yağ karıştırılarak pişirilir ve sos da karnabaharların üzerine dökülür ve en üste kaşar peyniri rendesi serpilir ve kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.