Fırında Karnabahar için kullanılan malzemeler :
1 orta boy karnabahar
1 soğan
1 pırasa
4 domates
karabiber
tuz
kaşar peyniri rendesi
Başemel sos için:
4 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
sıvı yağ
Tarifi : Karnabaharı parçalara ayırıp tuzlu ve limonlu suda haşlanır. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanlar yağda kavrulur, üzerine doğranmış pırasa eklenip kavrulmaya devam edilir. Sonra domatesler eklenir, karabiber ve tuz koyulur, haşlanmış karnabaharlar bir fırın kabına alınır ve üzerlerine elde edilen karışım dökülür.
Sos için süt, un ve yağ karıştırılarak pişirilir ve sos da karnabaharların üzerine dökülür ve en üste kaşar peyniri rendesi serpilir ve kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003