Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Çin Eriştesi

(Çin Eriştesi nasıl yapılır)

Çin Eriştesi için kullanılan malzemeler :
250 gram bonfile
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 adet havuç
5 adet mantar
1 kuru soğan
2 taze soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kase su
6 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket noodle (çin eriştesi)

Tarifi :
Erişte kaynar suda 6-7 dakika kadar haşlanır. Diğer tarafta iç malzemesi hazırlanır. Et ve tüm sebzeler ve kuru soğan uzun şeritler halinde (jülyen) doğranır. Vog tavaya yağda sarımsak ve kuru soğan 2 dakika kavrulur. Et ilave edilir ve pişinceye kadar kavrulur. Diğer tarafta jülyen doğranmış tüm sebzeler bir kapta toplanarak üzerlerine kaynar su dökülüp 2-3 dakika bekletilir.

Sıcak su süzülüp soğuk su ilave edilir ve suyu tekrar süzülür. Bu işlem ile sebzeler hafif haşlanmış olacak ve renkleri bozulmayacak ve yemeğimiz daha canlı görünecek. Etler kavrulduktan sonra sebzeler ilave edilir ve 5 dakika etle berber pişirilir.

Nişasta bir kase suda eritilir. Yemeğin tuzu ilave edilir ardından nişastalı su dökülür, karıştırmaya devam edilir.

En son olarak soya sosu da ilave edildikten sonra eriştelerde tavaya eklenir ve karıştırılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.