Kahveli Pasta için kullanılan malzemeler :
125 gr. Margarin
250 gr. toz şeker
2 poşet toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
100 gr. sütlü çikolata
50 gr. beyaz çikolata
3 adet yumurta (sarısı akı ayırılmış)
tuz
1 çay bardağı koyu hazır kahve (hazırlanıp soğutulmuş)
100 gr. çekilmiş fındık
2 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tarifi : Margarin ve şekeri vanilya ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını birer birer katıp çırpmaya devam edin. Kahvenin yarısını, fındık ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.Yumurta akını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpıp kaşıkla hamura karıştırın. Yağlayıp un serptiğiniz kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.Piştikten sonra hemen tahta bir kürdanla delikler açıp üzerine kalan kahveyi gezdirin. Soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın, pastanın üzerine yayın. Çikolataları ufak parçalara bölerek pastanın üzerine serpiştirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009