Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Hünkar Beğendi 2

(Hünkar Beğendi 2 nasıl yapılır)

Hünkar Beğendi 2 için kullanılan malzemeler :
Patlican Püresi İçin:
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 avuç maydanoz
tuz
karabiber

Kebap İçin:
1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2- 3 domates
2 kaşık yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.

Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.

Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.