Dana Rosto için kullanılan malzemeler :
1 kg dana kontrfile
1 soğan
1 havuç
1 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
tuz
karabiber
Kontrfile: Belkemiğindeki dikensi çıkıntının iki yanında bulunan et dilimi
Tarifi : Fırını en yüksek dereceye ayarlayarak ısıtın. Dana etinin fazla yağlı ve sinirli kısımlarını temizleyin. Etin hacmine uygun bir fırın tepsisi hazır edin ve içine sıvı yağ dökün. Eti tuzlayıp biberledikten sonra tepsiye yerleştirin ve üzerine sıvı yağ bulayın. Rostoyu çok kızgın fırına verin, bu şekilde etin öz suyunun dışarıya çıkmamasını ve çabucak kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Kızarmaya başladığında fırının ısısını 150 dereceye düşürülür. Eti 60-75 dakika kızartın. Etin pişmesine 10 dakika kala soğan ve havuçları soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve rostonun etrafına serpiştirin. Piştikten sonra tepsiden alarak sıcak bir yerde muhafaza edin. Tepsiye salça ve bir su bardağı su ekleyip 3-4 dakika kaynatıp süzgeçten geçirin. Rostoyu ince dilimlere kesin ve servis kabına yerleştirip üzerine sosu dökün.
Patates püresi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009