Renkli Kek Salata için kullanılan malzemeler :
4 adet haşlanmış patates
3 adet havuç
1 kase kırmızı lahana
maydanoz
kuru soğan
sıvı yağ
tuz
sirke
Tarifi : Patatesler püre şeklinde ezilir. Havuçları yağda çevirip kırmızı lahanayı rendeleyip biraz sirke veya limonda bekletilir. Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp, yağlanmış kek kalıbına patatesleri koyup, yaydırılır. Altı kalın olacak şekilde yapılı. Daha sonra havuç, lahana, maydanoz ve soğanı koyup, yaydığımız patatesi kapatıp, Gerekirse üstüne patates püresi ekleyerek kalın olması sağlanır. Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009