Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mücver (Öcce)

(Mücver (Öcce) nasıl yapılır)

Mücver (Öcce) için kullanılan malzemeler :
6yumurta
2 demet maydanoz
½ kg taze yeşil soğan
250 gr taze sarımsak
1 demet taze nane
3 yemek kaşığı un
Toz kırmızı biber
karabiber
kimyon

Tarifi :
Malzemeler (maydanoz, soğan, sarımsaklı nane) çok ince doğranır. Toz biber, kimyon, karabiber ve tuzla ince doğranan malzeme harmanlanır, un ilave edilip yumurtalar kırılarak karıştırılır. Mücver tavasında kızdırılmış zeytinyağında kaşık kaşık konularak her iki tarafı ayrı ayrı kızartılır.

Not : İçine suyu sıkılmış patates rendesi konulursa daha gevrek olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Güzel bir yayla çorbasıyla harika olur.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.