Ana Sayfa > Tatlılar > Güllaç

(Güllaç nasıl yapılır)

Güllaç için kullanılan malzemeler :
4 adet güllaç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviziçi
1 kg.süt
yarım çay bardağı gülsuyu
nar taneleri ve nane yaprağı

Tarifi :
Sütü ve şekeri bir tencerede ılıtın. Bir cam kabın içinde 2 adet güllaç yaprağını ılık şekerli sütle ıslatınve kıyılmış ceviz içini üzerine gezdirin. Kalan güllaç yaprağını ılık şekerli sütle ıslatıp kıyılmış cevizi üzerine dökün. Nar tanelerini üzerine döküp süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.