Patlican Yogurtlama için kullanılan malzemeler :
5 patlıcan
300 gr.süzme yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
biraz tuz
kuru nane
toz biber
tereyağı
Tarifi : Patlıcanlar ister evde fırınlanır, ister tandırda ister mangalda güzelcene közlenir. Kabukları soyulur ve çatalla püre haline getirilir. Çukur bir kapta süzme yoğurda yedirilir. Sarımsak ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tabağa yaydıktan sonra üstüne ister biraz zeytinyağı gezdirilir, yada küçük bir tavada tereyağı ile toz biberi koyarak bir sos hazırlanıp üstüne gezdirilir ardından kuru nane serpilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : isteğe bağlı olarak kavrulmuş yağsız et ile yenebilir. Kaç Kişilik : 4