Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Ceviz Reçeli

(Ceviz Reçeli nasıl yapılır)

Ceviz Reçeli için kullanılan malzemeler :
100 Tane Ceviz
3 kg. Su
3 kg. Toz Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Karanfil
5 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 kg. Sönmemiş Kireç

Tarifi :
İçi sertleşmeden, yeşilken koparılan cevizlerin kabukları soyulur. Su dolu bir kaba konup, tatlılaştırmak için günde 1-2 defa suyu değiştirilerek 8 veya 10 gün bırakılır. Cevizler tatlılaşınca yıkanıp süzülüp kireç suyuna atılır ve 24 saat bekletilir. Çıkarılıp iyice yıkanılır, sıcak suda haşlanır. Haşlanıp haşlanmadığı bir çatal batırılarak kontrol edilir.

Tekrar iyice yıkanıp suyu süzülür. Şeker üzerini kapatacak kadar suyla kaynatılıp, limon suyu eklenerek bir şurup hazırlanır. Şurup katılaşmadan bir şişe birkaç yerinden delinmiş cevizler atlılır, 15 dakika kaynatılıp indirilir. Reçel kabının ağzı bir tülbentle bağlanarak güneşe bırakılır. 2-3 gün bekletilip cevizler şuruptan çıkarılır.

Şurup beş on dakika kaynatılıp cevizler tekrar içine konur ve güneşe bırakılır. Bu işlem şeker, kıvamlaşıncaya kadar tekrarlanır.Soğuduktan sonra tarçın ve karanfil ilave edilerek iyice karıştırılıp kavanozlara yerleştirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.