Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Turunç Reçeli 2

(Turunç Reçeli 2 nasıl yapılır)

Turunç Reçeli 2 için kullanılan malzemeler :
10 Orta Boy Turunç
1 kg. Toz Şeker
5 Bardak Su
1 Limon Suyu

Tarifi :
Turunçların dış kabukları beyazı görünmeyecek şekilde bıçakla çok ince soyulur veya rendelenir. Rendelenen her turunç 4'e bölünerek içi çıkarılır. Kabukları suda haşlanır. Suya dökülür. Su dolu bir kapta 1 veya 2 gün bekletilir. Bu arada birkaç kere suyu değiştirilir. Tatlılaşınca 4 tanesi bir araya getirilerek parçalanmadan avuç içinde sıkılır.

Her biri uzunlamasına içe doğru kıvrılarak ipliğe dizilir. Halka şeklinde bağlanır. Diğer tarafta kaynamakta olan şuruba atılır. Şurup reçeli kıvamına gelince limon sıkılır ve bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Kavanoza yerleştirilmeden önce iplikleri çıkarılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.