Kıtte Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kg kıtte(İnce, uzun bir çeşit salatalık)
1/2 yeşil biber
250 gr. taze fasülye
2 baş sarımsak
1 demet nane
1 bardak kaya tuzu
2 şişe sirke
Tarifi : Kıttelerin her iki ucu kesilerek yıkanır. Biberler yıkanıp uzunlamasına yarıya kadar yarılır. Fasülyeler kılçıkları temizlenip yıkanır, büyükse ortadan ikiye bölünür. Sarımsaklar ayıklanır, nanenin sapları kesilip yıkanır.Bütün malzeme sirke ve tuz ilavesi ile geniş bir kapta iyice karıştırılıp bir kavanoza doldurulur.
Sirkenin kavanozdaki malzemenin yüzünü örtmesine dikkat edilir, eskik gelirse sirke ilave edilir. Turşuların yüzeye çıkmaması için kesilen nane sapları elle sıkıştırılıp kavanozun ağzı kapatılır ve kapağı konur. Turşu on gün sonra yenmeye hazır hale gelir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 20