Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Meyan Kökü Şerbeti

(Meyan Kökü Şerbeti nasıl yapılır)

Meyan Kökü Şerbeti için kullanılan malzemeler :
Meyan Kökü

Tarifi :
Meyan kökleri suda ıslatılarak çok iyi yıkanıp temizlenir. Şerbetin renkli olması için kabuğu ile beraber havan eliyle sert bir yüzeyde lif lif oluncaya kadar dövlür. Derin bir kaba konularak üstü suyla doldurulup mayalanmaya bırakılır. 8-10 saat mayalandıktan sonra tülbentle süzülür. İstenilen tad elde edilinceye kadar içme suyu ile karıştırılır. Yazın buz ilave edilerek servise sunulur.

Not: Genellikle hatay'da dağlardan toplanır. Heryerde yetişmez. Böbreklere çok iyi geldiği söylenir. Ramazanın vazgeçilmezidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 0

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.