Meyan Kökü Şerbeti için kullanılan malzemeler :
Meyan Kökü
Tarifi : Meyan kökleri suda ıslatılarak çok iyi yıkanıp temizlenir. Şerbetin renkli olması için kabuğu ile beraber havan eliyle sert bir yüzeyde lif lif oluncaya kadar dövlür. Derin bir kaba konularak üstü suyla doldurulup mayalanmaya bırakılır. 8-10 saat mayalandıktan sonra tülbentle süzülür. İstenilen tad elde edilinceye kadar içme suyu ile karıştırılır. Yazın buz ilave edilerek servise sunulur.
Not: Genellikle hatay'da dağlardan toplanır. Heryerde yetişmez. Böbreklere çok iyi geldiği söylenir. Ramazanın vazgeçilmezidir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 0