Ekşi Aşı için kullanılan malzemeler :
1/2 kg patlıcan (arzuya göre havuç, kabak)
1 kg. domates
1.5 yemek kaşığı margarin
1 baş soğan
2-3 dilim sarımsak
1 yatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nane
Tarifi : Soğan ve sarımsak yağda sarartılıp kabukları soyulup ve doğranmış patlıcan ilave edilerek hepsi birlikte ateşte öldürülür. Domatesin kabuğu soyulup, bir bardak suda eritilen un ve nar ekşisiyle süzgeçten geçirilir. Şeker, tuz ve 4 bardak su ilave edilerek bütün malzemeyle beraber pişirilir.Arzu edilirse karpuz suyu veya üzüm suyu kullanılabilir.
Köftesi:
Oruk köftesinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içi parmakla oyularak mekik şekli verilir. İç yağı (margarin) makinede püre haline gitirilerek , tuz ve nane ilavesiyle oyulan oruk köftelerin içine azar azar konup ağzı kapatılır. Kaynayan çorba suyunun içine atılıp pişinceye kadar kaynatılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6