Et Dolması için kullanılan malzemeler :
1 kg. temizlenip 8 cmlik bonfile (Antakya'da eskiden buttan çıkan yumru etle yapılırdı. )
150 gr yemeklik yağ
2 yemek kaşığı salça
içi
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi : Bonfileler sivri uçlu bir bıçakla dikine olarak 1 cm çapında oyulur. Hazırlanan içi oyulan kısma doldurulur, ağızları dikilir, kızgın yağda kızartılır. Etler yağdan çıkartılıp bir tarafa alınır. Kalan yağın içine suda eritilmiş salça ve baharat kayularak kaynatılır. Kaynarken etler ilave edilir ve suyu tamamen çekilir. İplikleri çıkartılır ve servis tabağına alınır. Tenceredeki yağlı salça, üzerine dökülür.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6