Ağızlı Kadayıf için kullanılan malzemeler :
1 kg. çok taze yassı kadayıf (taş kadayıf da denir)
750 gr. ağız
şurubu
750 gr. şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifi : Kadayıfların düz kısımları içte kalmak üzere birer çorba kaşığı ağız konarak kapatılıp servis tabağına dizilir. Bir tencerede şeker, su ile kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek kıvamlı bir şurup pişirilir. Soğuduktan sonra şurup, yağ kadayıfların üzerine dökülerek veya yanında bir kasede servis yapılır. Ağız yerine kaymak da kullanılabilir.
Not: Ağız, doğumdan hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütün kaynatılıp koyulaşarak kıvama gelmesi ile elde edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8