Ana Sayfa > Tatlılar > Ağızlı Kadayıf

(Ağızlı Kadayıf nasıl yapılır)

Ağızlı Kadayıf için kullanılan malzemeler :
1 kg. çok taze yassı kadayıf (taş kadayıf da denir)
750 gr. ağız

şurubu
750 gr. şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi :
Kadayıfların düz kısımları içte kalmak üzere birer çorba kaşığı ağız konarak kapatılıp servis tabağına dizilir. Bir tencerede şeker, su ile kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek kıvamlı bir şurup pişirilir. Soğuduktan sonra şurup, yağ kadayıfların üzerine dökülerek veya yanında bir kasede servis yapılır. Ağız yerine kaymak da kullanılabilir.

Not: Ağız, doğumdan hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütün kaynatılıp koyulaşarak kıvama gelmesi ile elde edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.