Ana Sayfa > Tatlılar > Haytalı ( Bıcıbıcı)

(Haytalı ( Bıcıbıcı) nasıl yapılır)

Haytalı ( Bıcıbıcı) için kullanılan malzemeler :
7 Su bardağı süt
1 Su bardağı buğday nişastası
1/2 kg. toz şeker

Tarifi :
Nişasta soğuk suda eritilir, süt ilave edilerek hafif ateşe konur ve tahta bir kaşıkla devamlı karıştırılır. Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. 30 cm çapında ıslatılmış bir tepsiye, 2 cm kalınlığında dökülür. Soğuduktan sonra üzerine buzlu su dökülür. Servis yapılırken küçük küpler şeklinde kesilir.

Şeker ılık suda eritilerek şurup hazırlanır. Kesilip kaselere konmuş olan haytalının üstüne 1-2 kaşık ufak kırılmış buz taneleri, arzu edilirse gül suyu veya çiçek suyu ilave edilir. Biraz Şeker boyası ile renklendirilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Salepli dondurma
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.