Kömbe için kullanılan malzemeler :
2,5 kg un
750 gr tereyağı
800 gr pudra şekeri
1 küçük paket mezeki (damla) sakızı
mahlep
cevziltıyb(bir çeşit baharat)
100 gr. susam
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı ucu ile toz karbonat
Tarifi : Yağ, süt ve şeker kenarlı bir kapta elle iyice karıştırılır. İçine dövülmüş mahlep, cevziltıyb, mezeki, tuz, karbonat ve süt konup unla beraber çok iyi yoğrulur. Elde edilen kulak memesi yumuşaklığındaki hamur yarım saat dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak susama batırılıp özel kalıbıyla şekillendirilir. Orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8