Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Şiş Börek (Mantı)

(Şiş Börek (Mantı) nasıl yapılır)

Şiş Börek (Mantı) için kullanılan malzemeler :
hamuru için:
1 kg un
2 yumurta
tuz
su

börek için:
350 g kıyma
2 baş soğan
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz

çorba için:
150 g kıyma
1 baş soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
tuz
karabiber
4 su bardağı su

Tarifi :
Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın. Börek için; 350 g kıymayı 2 baş ince kıyılmış soğanla, ateşte hafifçe öldürün. Ceviz içini, tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu katıp, kısa bir süre daha kavurun. Soğuması için bir kenara
alın.

Hazırladığınız hamurun üçte ikisini alın. Küçük parçalar kopartıp unlayarak merdane yardımıyla oldukça ince açın. İçine bir tutam kıymalı harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın ve uçlarını bastırın. Hazırladığınız börekleri kızgın
zeytinyağında kızartın.

Hamurun kalan üçte birini unlu bir yüzeyde oklava ile açın. Mantı hazırlar gibi küçük karelere bölün. 150 g kıymayı 1 baş kıyılmış soğanla
karıştırın. Tuz ve karabiberini de ilave edin.

Hamurdan kestiğiniz her bir kare üzerine bu harçtan koyup üçgen şeklinde katlayın ve iki ucunu
birbirine yapıştırın. Bir tencerede ısıttığınız dört bardak suya tuzlu yoğurdu karıştırın.

Hazırladığınız bu mantı biçimli hamurları ve haşlanmış nohutu da ilave ederek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.