Ana Sayfa > Tatlılar > Bademli Hurma Tatlısı

(Bademli Hurma Tatlısı nasıl yapılır)

Bademli Hurma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
250 gr un
500 gr şeker
100 gr tereyağı
500 ml sıvı yağ
125 gr badem (soyulmuş)
1/4 limon suyu
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
4 yumurta

Tarifi :
Şekeri, bir kapla ölçtükten sonra, tencereye aynı kapla üç ölçü su koyun. ¼ limon suyunu da ekledikten sonra şekerli suyu biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin. Diğer yanda 100 gr tereyağını sütle birlikte ateşe koyun.

Kaynamaya başlayınca, içine unu ilave edin. Tuzu koyup kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar (un kokusu kalmayıncaya kadar) pişirin. Ateşten indirin. Çekilmiş badem ilave edin. Hamur hafifçe ılıdıktan sonra, 4 yumurtayı teker teker kırıp karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, avuç aranızda yassıltın ve elinizle büküp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin.

Tatlıları kızdırdığınız yağa atarak kızartın. Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete koyun. Bir müddet sonra şerbetten çıkarıp aralarına kaymak koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.