Ana Sayfa > Tatlılar > Akdeniz Gülü

(Akdeniz Gülü nasıl yapılır)

Akdeniz Gülü için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çay bardağı nişasta
10 yemek kaşığı tereyağı
3 adet limonun suyu
1 su bardağından fazla tozşeker
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı

şerbeti için :
4 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
yarım limon suyu

Tarifi :
Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın. Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Oklava ile tek tek açın.

Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Bıçakla kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin. Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.

Şerbetini çekince servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.