Ana Sayfa > Tatlılar > Kadayıf Dolması

(Kadayıf Dolması nasıl yapılır)

Kadayıf Dolması için kullanılan malzemeler :
Yarım kilo tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı toz şeker
yarım limon
3 yumurta
1 su bardağı süt
2,5 bardak yağ

Tarifi :
Kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe açın. İçine dövülmüş cevizleri koyup sarın. Süt ve yumurtayı çırpın ve hazırladığımız kadayıfları bulayıp yağda kızartın.

Su ve şekeri şerbet yapın. Şerbeti kızaran kadayıfın üzerine döküp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.