Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Somon

(Fırında Somon nasıl yapılır)

Fırında Somon için kullanılan malzemeler :
2 adet somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4-5 sap dere otu yada maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır, Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir.

25-30 dk. fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.