Izgara Sebze Salatası için kullanılan malzemeler :
1 adet bostan patlıcanı
4–5 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon
tuz
taze fesleğen ya da nane yaprağı
Tarifi : Tüm malzemeleri yıkayıp kurulayın.
Patlıcan ve kabağı enine 2’şer cm, havucu ise boyuna 1’er cm olacak şekilde dilimleyin.
Soğanın kabuklarını soyarak 4 de bölün. Tüm malzemeleri hafifçe yağladığınız grill ya da fırınınızın ızgara telinde közleyin.
Tuz, zeytinyağı, limon ve sirkeyi küçük bir kapta karıştırın. Közlenen sebzelerinizi kâseye alın ve hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin.Taze fesleğen yada nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009