Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Enginar 3

(Zeytinyağlı Enginar 3 nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Enginar 3 için kullanılan malzemeler :
3-4 adet ayıklanmış enginar
1 büyük boy soğan
yarım demet dereotu
1 adet limon
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 su bardağı sıcak su

Tarifi :
Enginarlar ayıklanır iri küpler halinde doğranır ve unlu, limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranır sıvıtağ eklenerek pembeleşene kadar kavurulur.

Enginar ve 1 bardak su eklenir kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynayınca altı kıslır 10-15 dk. kısık ateşte pişirilir.

Suyu azalırsa 1 su bardağı daha su eklenir ve pişmasine yakın kıyılmış dereotu ve 1 limon eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Ilık yada soğuk servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.