Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Ispanak Kökü

(Zeytinyağlı Ispanak Kökü nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Ispanak Kökü için kullanılan malzemeler :
yarım kg ıspanağın ayıklanmış kökleri
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kırıklı pirinç
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 ufak domates
5 yemek kaşığı saf zeytinyağı
2 su bardağı su

Tarifi :
Zeytinyağımız tencereye konur üzerine yemeklik ince doğranmış soğanlarımız ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç tuz, şeker ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesler de ilave edilir biraz daha kavrulur. Yıkanmış ıspanak köklerimiz de konur ve suyumuz ilave edilerek pirinçler pişene kadar pişirilir. Soğuk ve limonla servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.